Het beachvolleybalseizoen gaat weer beginnen!

Het beachvolleybalseizoen gaat weer beginnen!

Yes! Eindelijk de winter is voorbij en het beachvolleybalseizoen gaat weer beginnen! Heerlijk met je voeten in het zand en het zonnetje op je kop een balletje spelen. Er is bijna geen mooiere sport te bedenken.

Maar waar moet je ook al weer aan denken bij het start van het beachseizoen….

1. Heb je goede thermo kleding?

Vaak is het in Nederland nog te koud om lekker te beachvolleyballen. Het is aan te raden om dus te beginnen met thermokleding. Je kunt kiezen voor een lange mouwen thermoshirt, of een korte mouwen thermoshirt. Het belangrijkste is dat je schouders warm blijven. Anders kan je namelijk gemakkelijk een schouder blessure oplopen!

2. Heb je al beachvolleybal sokken aangeschaft?

Je kunt natuurlijk gaan beachvolleyballen op blote voeten. Echter wanneer het nog te koud is, óf wanneer het zand vol ligt met steentjes en schelpen zijn beachvolleybal sokken echt aan te raden. Check anders deze sportblog van sport-gids.nl over het aanschaffen van beachvolleybalsokken. Eventueel kun je ook sporten op sportsokken, echter gaat hier snel zand bij je tenen zitten. Dit maakt het lopen erg ongemakkelijk!

3. Heb je je beachvolleybal kennis alweer opgehaald?

Even nadenken, hoe moet dat ook al weer….. 1e bal hard contact, en de laatste ook. Blokkering telt ook al voor 1 contact. En wat was het ook al weer met vingers en blokkering-verdediging systeem. Misschien toch even wat YouTube filmpjes bekijken. En natuurlijk omdat het gewoon leuk is! Onderaan deze blog zal ik linken naar wat leuke filmpjes. 

4. Heb je je al aangesloten bij een Beach volleybal vereniging?

Ook interessant wanneer je beachvolleybal leuk vind: een goede beach volleybalvereniging. Het is een opkomende sport in Nederland, en zo ontstaan er ook steeds meer verenigingen. Bij zo’n vereniging worden vaak ook beachvolleybal lessen aangeboden. Hierdoor groei jij enorm! Check de verenigingszoeker van Nevobo (filter beachvolleybal aan) en zie wat er bij jou in de buurt is.

5. Check de Beach toernooien kalender!

Deze kalender is handig om te zien wanneer en waar er toernooien zijn. Bovendien hoef je natuurlijk niet mee te doen, je kunt ook langs komen om te kijken. Beachvolleybal is ook voor de toeschouwer een leuke sport. Plus, van kijken kan je ook veel leren.

Veel beachvolleybal plezier! 

Beach volleybal filmpjes

Reddingsacties

Het eerste filmpje is natuurlijk eentje met mooie reddingsacties. Je ziet spelers door heel het veld rennen, en soms per ongeluk op de goede plek staan. Prachtig volleybal! Wat is het fijn dat je zo zacht in het zand kan duiken, in de zaal is dit toch een stukje lastiger.

Setjes

In dit filmpje zien we een compilatie van de mooiste setjes, sprongsetjes wel te verstaan. Zoals het tweede filmpje, allereerst wordt er een 1 handige set gegeven, en de tweede is een prachtige sprongsetup waarbij de aanvalsdreiging aanwezig was. Zo speel je de tegenstander wel weg! 

In 1 keer terug

Wanneer jij iemand bent die wel kan genieten van direct de bal terugspelen dan is dit bovenstaande filmpje echt een aanrader! Het begint al met een prachtige borst aanval, en zo zitten er nog wel meer pareltjes tussen. Waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? 

Service kanonnen

Kanonnen, dat gaat hard! In dit filmpje worden prachtige ketsers en aces vastgelegd. Natuurlijk komt dit door keiharde service ballen. Toch gaaf hoe iemand zo goed kan serveren! 

Mr. Skyball

Als we het dan toch over service hebben. Je staat in het veld en iemand serveert een enorm hoge bal. Lastig inschatten waar je precies moet staan en waar hij gaat landen. Zo’n skyball is toch wel heel erg lastig. Zeker als je tegen Adrian Carambula speelt, die heeft als bijnaam Mr. Skyball! 

Aanvallen!!

Oke, oke, laatste dan. Als we het hebben over volleybal dan vinden de meeste mensen de aanval toch wel het mooiste om naar te kijken. Vandaar dat ik deze blog afsluit met een filmpje van super mooie aanvallen. Waarschijnlijk klik je aan het einde toch door naar een nieuw filmpje 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*