Beste dames volleybalschoenen per positie

Omdat elke positie een andere taak heeft, is het ook logisch dat niet iedereen in hetzelfde volleybal team baat heeft bij dezelfde schoenen. Nou is het wel zo dat volleybalschoenen over het algemeen best allround zijn, maar voor een optimale prestatie kan je toch beter de specificaties lezen! 

De spelverdeler.

Een spelverdeler moet snel en wendbaar zijn, veel grip is dus echt een pré met volleybalschoenen. Lichte schoenen gemaakt van kunstof, rubber en polyester. Vandaar dat de ideale schoenen voor een spelverdeler de Mizuno Wave Hurricane 3 Mid grijs volleybalschoenen dames zijn! 

De middenspeelster

Van links naar rechts, hup omhoog om te blokken, dan weer aanvallen. Wat doet een midden eigenlijk niet? Juist ja, verdedigen. Hoewel je met de volgende volleybalschoen ook erg goed kan verdedigen, is deze perfect voor een midden. Asics Sky Elite FF Sportschoenen zijn de volleybalschoenen voor een midden. Echte kwaliteit volleybalschoenen! 

De passeloper en de diagonaal

Deze posities bewegen zich in elkaars spiegelbeeld. Deze mensen kunnen zowel verdedigen als aanvallen, op de drie meter als aan het net. Vandaar dat deze posities soortgelijke schoenen nodig hebben. De diagonaal zal iets meer demping nodig hebben, en de buiten iets meer grip. Maar het aanbod volleybalschoenen is beperkt, vandaar dat ze allebei dezelfde perfecte schoen hebben. Namelijk de DAMES VOLLEYBALSCHOENEN WAVE LIGHTNING van Mizuno. 

De libero

Snel verdedigen, de pass opstellen, en dan lig je weer op de grond. Het leven van een libero! Een libero is snel, wendbaar en heeft daarom lekker veel grip nodig aan de grond. De Mizuno Wave Stealth V is daarom de beste schoen voor een libero. Enorm veel grip, lekker wendbaar, licht en een perfecte pasvorm!