Nike Futsalschoenen

Naast Adidas, is Nike ook een grote producent indoor voetbalschoenen. Nike heeft, in tegenstelling tot Adidas, wel kleur in zijn schoenen zitten. De vrolijke schoenen van Nike bevatten vaak lekkere felle kleurtjes. Dat is ook waarom Nike zaalvoetbalschoenen veel verkocht worden, je bent ze in ieder geval niet snel kwijt. Naast de kleur hebben Nike zaalvoetbalschoenen ook goede specificaties. De duurdere varianten worden van écht leer gemaakt, en dat is zoals besproken op de pagina Hoe kies ik nieuwe zaalvoetbalschoenen? van belang voor comfortabele schoenen.

Check bijvoorbeeld de Nike F.C. schoenen voor €120,-. Van maat 38,5 tot 47,5. (Niet van leer, maar van Mesh met overlays van Suède). 

 

De geschiedenis van Nike (uitgesproken in de Verenigde Staten als [ˈnaɪki], de nadruk op de i als einde) is ook een mooi verhaal.

Een van de oprichters van Nike heet Bill Bowerman, een voormalig Olympiër en coach op de Amerikaanse Oregon Univeristy. Het verhaal gaat, dat op een ochtend de vrouw van Bowerman voor het ontbijt wafels bakte. Bill Bowerman bedacht, dat de structuur van de wafels, wanneer toegepast in schoenzolen, de schoen zou verlichten. Hij fabriceerde een paar handgemaakte schoenen met deze ‘wafelzolen’ en kwam tot de conclusie dat de structuur van de zool bijdroeg aan het draagcomfort, het gewicht verlaagde en zo bijdroeg aan betere prestaties.

Dit verhaal is een voorbeeld van hoe Nike nog steeds al zijn producten probeert te verbeteren waar nodig. Continue (duurzame) innovatie noemen ze dat bij Nike. Vandaar dat hun schoenen zo lekker zitten! 

Just do it Nike