Welke volleybalschoenen moet ik kopen?

Elk jaar heb je ze weer nodig! Mooie nieuwe stappers om in te volleyballen. Daarom is deze site in het leven geroepen, om lekker makkelijk nieuwe volleybalschoenen te kiezen!

Waar moet je nou op letten als je volleybalschoenen koopt? Hier is meer informatie over demping, grip en comfort! Asics gel beyond 5
Er zijn verschillende grote merken volleybalschoenen die veel gedragen worden, zoals: Asics, Mizuno, Nike en Adidas. Er zijn echter ook merken die minder gedragen worden, namelijk: Hummel, Jordan, Puma, Salming en Under Armour. Klik hier voor de pagina over allerlei verschillende merken.

Hoe moet je nou kiezen? Wat is nou een juiste keuze?

Ga je kiezen voor volleybalschoen met veel demping, of juist weinig demping? Dit ligt deels aan de positie van wat je speelt. Ben je bijvoorbeeld een middenspeler, dan is de demping erg belangrijk, voor al het springen en blokkeren. Maar als midden is de wendbaarheid ook van belang. Waarom? Omdat je (knie-) blessures wilt voorkomen. Ben je bijvoorbeeld een libero? Dan zal je het belangrijker vinden om veel grip te hebben om af te zetten op de vloer.

Bij het kiezen van de juiste sportschoen moet je ook kijken naar comfort. Heb je juist smalle voeten? Dan zijn grote brede schoenen niet jouw ding! En met brede voeten, heb je niks aan smalle schoenen. Over het algemeen proberen zowel Mizuno als Asics een zo goed mogelijk sluitende schoen te maken. Maar het blijft dat Mizuno een andere pasvorm heeft dan Asics.

Je kan ook kiezen voor stijlvolle volleybalschoenen, dit hangt af van de kleuren van je schoenen. Denk aan mooie zwarte volleybalschoenen, witte volleybalschoenen, of juist kleurvolle volleybalschoenen. Daarnaast is er ook nog de keuze tussen hoge en lage schoenen. Deze is vaak persoonsafhankelijk, maar er wordt geadviseerd als je enkelproblemen hebt om hoge schoenen te pakken.

Zoek je mooie goede vrouwen volleybalschoenen? Kijk hier de top dames volleybalschoenen:

Zoek je prima mannen volleybalschoenen? Check de top heren volleybalschoenen: