Volleybal merken

Je hebt verschillende merken in de volleybalschoenen wereld. Denk maar aan Mizuno, Asics, Adidas, Puma, maar ook heb je Hummel, en Nike. Het doel van deze pagina is om inzicht te geven in verschillende merken om zo een goede keuze te maken welke volleybalschoen je kan kopen.

Mizuno

Mizuno is de specialist in volleybalschoenen. De kwaliteit van deze schoenen is erg goed, het is ook niet voor niets dat het Nederlandse Dames team deze schoenen dragen. Echter hangt er aan dit vakmanschap wel een prijskaartje. Over het algemeen zijn schoenen van Mizuno duurder dan andere indoor sportschoenen. Dit is de ideale volleybal schoen voor de blessure gevoelige volleyballer.

Asics

De tweede grote leverancier in volleybalschoenen is Asics. De kwaliteit is iets lager, maar Asics zijn wel gespecialiseerd in volleybalschoenen. Het zijn vaak dan niet zomaar indoor sportschoenen (ook al hebben ze die ook). Bij Asics moet je goed naar de specificaties kijken of de schoenen wel voldoende bieden voor het volleyballen. Gelukkig zijn er bij Asics genoeg goede volleybalschoenen te vinden.

Adidas

Over het algemeen levert Adidas indoor sportschoenen, niet zozeer volleybal gericht. Voor de allround volleyballer is het een prima sportschoen.

Puma

Puma is relatief nieuw op het gebied van volleybal specifieke schoenen. Ze leveren wél al tijden sportschoenen aan. De laatste collectie die ze hebben uitgebracht is unisex, wat betekend voor dames met brede voeten dat deze schoenen aan te bevelen zijn.

Hummel

Het merk Hummel is nog niet bekend in de volleybalwereld. Hoewel dat betekend niet dat ze niet gaan proberen de volleybalwereld te veroveren. Hun doel is om met stijlvolle volleybalschoenen de markt te veroveren. Helaas zijn er nog maar een paar volleybalschoenen op de markt.

Nike

Het typerende aan Nike is dat het sportschoenen portretteert die dagelijks draagbaar zijn. Nike maakt dan ook geen schoenen die volleybal specifiek zijn. Trendy sportschoenen die gebruikt kunnen worden in het dagelijkse leven is waar Nike echt goed in is!